Strafcorner Hockey

Het net laten bollen met een krachtige sleeppush. De keeper heeft de bal alleen maar gehoord en kon niet meer reageren. Dat is de droom van elke strafcorner-specialist!

Ook dit seizoen heeft HockeyDirect weer een groot assortiment hockeysticks. Maar welke zijn geschikt voor het nemen van een strafcorner? Wij zetten de top 5 strafcorner hockeysticks van seizoen 20/21 op een rij. Een strafcorner stick heeft bij uitstek de maximale, lage kromming die een stick mag hebben. Sommige merken hebben daarnaast een geul in de stick lopen - hierdoor blijft de bal in de stick 'plakken.'

De top 5 van HockeyDirect

HockeyDirect heeft een top 5 strafcorner sticks samengesteld voor het seizoen 20/21. De sticks zijn gekozen op basis van verkopen van voorgaande jaren, kleurencombinaties, kwaliteit en prijs. In onze top 5-samenstelling is er plek voor JDH, Grays, The Indian Maharadja, adidas en Osaka!

De top 5 strafcorner sticks van HockeyDirect is als volgt:

Jamie Dwyers' Concave

De JDH X93 Concave Extreme Low Bow is een krachtige stick met de maximale kromming. De Concave - de geul in de stick - zorgt ervoor dat dit dé strafcorner stick is van het seizoen 20/21. Jamie Dwyer, vijfmaal Speler van de Wereld, heeft met al zijn ervaring en kennis deze topstick geproduceerd en wij zijn trots deze in het assortiment te hebben.

Jumbow van Grays

Jip Janssen, strafcorner-kanon van het Nederlands Elftal, gebruikt de Jumbow! Het is niet gek dat de GR 10000 Jumbow van Grays op nummer twee staat. Deze gebalanceerde stick wordt door vele toppers gebruikt. Niet alleen door strafcorner-specialisten, maar ook door verdedigers met een scoop, creatieve middenvelders en aanvallers met een dribbel!

Adidas Super Light

In de top 5 van HockeyDirect staat ook de adidas AX Kromaskin SL. adidas komt dit seizoen met extra SL (Super Light) varianten van de topsticks in het assortiment. De extreem lichte sticks kunnen voor sommige strafcorner-specialisten - die een extra lichte stick preferen boven een van normaal gewicht - een mooi alternatief bieden. Naast de AX is er ook de DF: deze heeft een 3D-krul en wordt veelvuldig gebruikt door dribbelaars.

Strafcorner-specialist, voor welke stick kies jij dit seizoen? Ben je er nog niet helemaal uit? Onze deskundige klantenservice staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Is de sleeppush niet iets voor jou? Bekijk dan onze andere hockeysticks!