Frédérique Matla over haar Mizuno Wave Panthera

Frédérique Matla behoort tot 's werelds beste spelers en hockeyt sinds dit seizoen op de nieuwe Mizuno hockeyschoenen, de Wave Panthera. HockeyDirect spreekt met haar over haar hockeyleven en waarom zij voor Mizuno heeft gekozen.

 - Wanneer en waarom ben je met hockey begonnen?
"Op mijn zevende ben ik begonnen met hockeyen bij hockeyclub HOD in Valkenswaard. Ik woonde heel dichtbij de club en mijn moeder speelde er ook. Zo ben ik er terecht gekomen en binnen no-time was ik elke dag op het hockeyveld te vinden om trainingen of wedstrijden te kijken en zelf natuurlijk heel veel balletjes te slaan."

 - Wat zijn je verwachtingen van dit seizoen bij de club en het Nederlands Elftal?
"Van mijn beide teams heb ik hoge verwachtingen. Ik heb het geluk dat ik, zowel op nationaal als internationaal niveau, in twee van de beste teams van de wereld mag spelen. Ook dit seizoen zijn er weer veel mooie prijzen te winnen. Met Den Bosch gaan we zoals elk jaar strijden voor het landskampioenschap, en ook (de eerste vrouweneditie van) de EHL staat op het programma. Ik heb heel veel vertrouwen in het team dus ik hoop dat we de favorietenrol waar kunnen gaan maken. Mijn allergrootste droom en doel met Oranje dit seizoen is Olympisch goud te pakken met Oranje. Ook daar zijn de verwachtingen hoog, terecht denk ik, want we hebben een mega goed team. Hopelijk mogen we met een EK-gouden plak op zak afreizen naar Tokyo, om er daar alles aan te doen om ook uit Tokyo met een gouden plak thuis te komen."

 - Je hebt een overstap qua schoenenleverancier gemaakt en bent nu ambassadeur voor Mizuno. Waarom heb je gekozen voor Mizuno?
"Er zijn een aantal redenen waarom ik voor Mizuno heb gekozen. Allereerst ben ik fan van het merk; Mizuno is een vooraanstaand merk met een toffe en professionele uitstraling dat in veel verschillende sporten schoenen van topkwaliteit levert. In de zomer van 2020 heb ik de gloednieuwe hockeyschoen mogen testen en ik was vanaf de eerste seconde overtuigd van de kwaliteit, wat bij mij voorop staat. Ik wist gelijk dat deze schoen en dit merk heel goed bij mij (en mijn voeten) zouden passen. Ik vind het te gek om met een exclusieve groep ambassadeurs een topmerk als Mizuno uit te mogen dragen."

 - Op welk model speel je en wat vind je zo fijn aan dat model?
"Ik speel op de hockeyschoen Wave Panthera. Dit is een super fijne, lichte schoen die als een sok om mijn voet zit en mij alle grip en stabiliteit geeft om te maximaal te presteren als spits en strafcornerspecialist. Bovendien zien de schoenen er mooi en strak uit en komen ze in twee kleuren. Echt een top model, ik kan ze aan iedereen aanraden!"

 - Hoe belangrijk zijn de juiste schoenen voor jou?
"Het is voor mij heel belangrijk om op de juiste schoenen te lopen. Ik moet 100% kunnen vertrouwen op mijn hockeyschoenen, zodat ik me in het veld alleen maar bezig hoef te houden met mijn spel. Daarom is een kwalitatief goede schoen essentieel. De nieuwe Wave Panthera hockeyschoen van Mizuno geeft mij vertrouwen en biedt mij alle veiligheid en bewegingsvrijheid die ik nodig heb."

Benieuwd naar de nieuwe collectie Mizuno hockeyschoenen