Jorrit Croon over zijn Princess stick

Na een seizoen vol tegenslagen kijkt de 22-jarige aanvaller liever vooruit naar komend seizoen, waarin hij met Bloemendaal en het Nederlands elftal hoopt mee te doen om de prijzen. Om zijn doelstellingen te bewerkstelligen kan hij vertrouwen op de nieuwste stick van Princess, met wie hij al meerdere jaren een overeenkomst heeft. HockeyDirect spreekt met Jorrit over Princess, zijn stick en zijn toekomst.

 - Waarom ben je een aantal jaren geleden met Princess gaan hockeyen?
"Na mijn debuut op de Spelen van Rio ging ik opzoek naar een merk waar ik graag écht onderdeel van uit wilde maken. Mijn keuze was toen gevallen op Princess, mede omdat mijn voorbeeld Teun de Nooijer jarenlang met Princess speelde. Maar belangrijker nog vind ik de samenwerking met de mensen die ervoor werken. Ik heb inmiddels een goede band met de mensen van Princess opgebouwd en ik speel nu met een stick die ik superfijn vind."

 - Met welke stick hockey je dit seizoen en wat vind je belangrijk aan een stick?
"Dit seizoen speel ik met de Premium 7 Star, een stugge veldstick die voor 95% uit carbon bestaat en daarmee voor extra slagkracht en power zorgt. Ik speel met een Midbow zodat ik zowel goed kan passen als passeerbewegingen. Het gewicht is ook perfect: niet te licht en niet te zwaar, zo rond de 535 gram. De fijne krul zorgt ervoor dat ik de bal lekker snel heen en weer kan halen, en doordat het middelste gedeelte van de stick heel dun is, kan ik snel meedraaien. Voor mij de perfecte stick, het is ook het gevoel dat je erbij moet hebben. Daarnaast vind ik het leuk dat mijn initialen (JC) inclusief mijn rugnummer en Nederlandse vlag op de stick staan."

 - Hoe is je relatie met Princess?
"Goed! Ik mag meedenken over het design van de stick maar dat laat ik voor een groot deel aan de medewerkers van Princess over. In de loop der jaren zijn de sticks behoorlijk gefinetunet, het is een hele mooi stick geworden. Daarnaast krijg ik maarliefst 5 à 6 sticks per seizoen. Meestal gebruik ik maar 3 of 4: de andere bewaar ik of geef ik weg aan een vriend of via een winactie."

 - Hoe erg kijk je uit naar de Spelen in 2021?
"Heel erg. Nee, ik was echt niet blij toen ik hoorde dat de Olympische Spelen een jaar werden uitgesteld, al besef ik mij wel dat ik hierdoor een 'normalere voorbereiding' kan treffen, gezien mijn blessureleed. Dat ik als 17-jarige net naast het podium greep, triggert mij enorm om het in Tokio beter te doen. Ik kijk er nu alweer enorm naar uit om daar te staan, mocht ik tenminste geselcteerd worden."

Benieuwd naar de collectie van Princess hockeysticks