JDH

JDH, of Jamie Dwyer Hockey, is relatief nieuw in het assortiment van HockeyDirect. Graag laten wij jou kennis maken met de sticks van JDH. Maar wie kan je beter over de sticks van JDH vertellen dan een sponsorspeler van het merk zelf! We spreken met Michiel van de Stadt - sponsorspeler van JDH en speler op het hoogste niveau van Spanje.

Stel je even voor:

Ik ben Michiel van de Stadt (24) en speel momenteel in het Blaugrana van FC Barcelona Hockey, de hockeytak van de bekende voetbalclub. Wij spelen in de Division de Honor A wat de Spaanse Hoofdklasse is en we strijden voor de play-offs. Het landskampioenschap op het veld is nog nooit behaald, maar wie weet gaat het dit jaar gebeuren. Daarnaast spelen we in de winter de EuroHockey Indoor Club Championships, het EK indoor voor clubs. Daar zijn we voor gekwalificeerd, omdat de club vorig jaar landskampioen is geworden in de zaal. 

In het verleden heb ik bij HBS (Promotieklasse), Bennebroek (1e klasse) en HIC (Promotieklasse) gespeeld. In de jeugd, bij HBS, speelde ik eigenlijk tot mijn 15e als laatste man tot een coach het idee had om mij in de spits te zetten. Deze gok pakte goed uit en ik ben er nooit meer weggegaan. Ik sleep ook de strafcorner, wat voor een spits niet per sé een alledaagse combinatie is.  

Je hockeyt met een stick van JDH, waarom?

JDH kwam een aantal jaar geleden naar Nederland en zij zochten vertegenwoordigers voor hun merk. Eigenlijk door redelijk geluk kwamen ze bij mij uit, want ik speel(de) niet voor Oranje. Die tijd kwam ik vaak ik vaak in het Haarlems Dagblad, omdat zij verslag doen van clubs uit de regio. Als topscoorder werd mijn naam vaak genoemd en zodoende kwam ik in het vizier. Vervolgens ben ik een keer koffie gaan drinken en de sticks gaan testen, maar dat het zo goed zou bevallen had ik van te voren nooit verwacht.

Je speelt met de JDH X93 Concave Extreme Low Bow. Waarom hockey je daarmee en wat vind je er fijn aan?

Het is voor mij de ideale stick, omdat er alles in zit wat ik zoek. De stick is erg licht, heeft veel power en een goede kromming om mee te pushen. Door de lage kromming kan ik de bal met een korte beweging mijn stick op en af krijgen, waardoor de bal snel veel vaart krijgt. Daardoor hoef ik de bal ook niet heel ver mee de cirkel in de nemen waardoor uitlopers ook minder kans krijgen.

Tot slot: beschrijf jouw ideale strafcorner!

Mijn ideale strafcorner! Leuke vraag. Dat begint eigenlijk al voor de corner gegeven is. We naderen de laatste minuut van de wedstrijd. Na een prachtige aanval komen we in de cirkel en na een overtreding wordt er een strafcorner gegeven. Er is veel commotie. Er wordt geappeleerd voor een strafbal, maar het blijft bij de corner. We komen als team bij elkaar op de kop en de scheidsrechters fluiten ondertussen af. Meer mensen sluiten aan. Het team geeft vertrouwen en zegt dat ik gewoon moet gaan pushen. Dat zijn de momenten waarop je even in jezelf keert. Ik probeer dan altijd al voor me te zien hoe de bal er in gaat. De bal wordt hard aangegeven, goed gestopt en de sleep gaat zonder te knipperen de touwen in. Niet alleen winnen we, het kampioenschap is binnen en de ontlading is gigantisch.

 

 

De sticks van JDH staan bekend om hun ideale combinatie van gevoel en kracht. Jamie Dwyer was zelf een échte dribbelaar en strafcorner-specialist. Herken jij jezelf terug in zijn speelstijl? Dan zijn de hockeysticks van JDH wellicht iets voor jou! Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Ons team specialisten van de Klantenservice staan klaar om jou van antwoorden te voorzien op je vragen!