Zaalhockey sticks

96

Zaalhockeystick

Ben jij op zoek naar een zaalhockeystick? Dan ben je bij HockeyDirect aan het goede adres! Bij ons geniet je van scherpe prijzen, een gemakkelijk retour- en omruilbeleid en snelle verzending. Ook hebben wij het grootste zaalhockey aanbod van Nederland, dus er is voor ieder wat wils. 

Indoor hockey stick

HockeyDirect voert de bekende hockeymerken, maar ook een aantal merken die voor het grote publiek wellicht onbekend zijn. Bekijk bijvoorbeeld het aanbod adidas zaalhockeysticks, Osaka zaalhockeysticks, Brabo zaalhockeysticks en Indian Maharadja zaalhockeysticks.

Zaalhockeystick kind

Net zoals met veldsticks zijn er verschillende formaten zaalhockeysticks. Vanaf 36,5 inch is de stick geschikt voor volwassenen en noem je het zaalhockeystick senior. Alle formaten onder de 36,5 inch zijn geschikt voor kinderen. Bekijk ook het aanbod zaalhockeystick kind. De kinder zaalhockeysticks zijn te verkrijgen in verschillende kleuren. Wij raden aan om eerst te filteren op de juiste sticklengte van de hockeyer, zodat je dan passend aanbod krijgt te zien.

Zaalhockeystick verschil

Wat is het verschil tussen een zaalhockeystick en een outdoor hockeystick? Tijdens het beoefenen van zaalhockey mag er niet geslagen worden met de stick. Enkel pushen en een korte flats zijn toegestaan. Omdat er niet mag worden geslagen, hoeft de stick ook niet zo dik en zwaar te zijn. Zaalhockeysticks zijn dus een stuk lichter dan veldhockeysticks.

Zaalhockey stick materialen

Zaalhockeysticks komen voor in hout en kunststof. Een houten stick geeft meer balgevoel. De bal ketst minder hard van de stick af . Daarnaast geeft een houten stick meer balcontrole door de flexibele eigenschap van het materiaal. Om meer stevigheid en slagkracht te krijgen, kies je voor een hockeystick gemaakt van kunststof. Inmiddels is carbon niet weg te denken bij hockeysticks. Dit versterkende materiaal geeft minder balcontrole, maar staat bekend om meer slagkracht.