Hulp nodig bij het kiezen van bescherming?

Hockeydirect is als hockeyspecialist continue bezig met het selecteren van de beste beschermingsartikelen gemaakt van de sterkste materialen. Op deze manier kunnen wij jou een zo breed mogelijk en zorgvuldig samengesteld assortiment bieden. Daarbij zijn het goede contact met onze leveranciers en de materiaalkennis van onze eigen specialisten erg belangrijk.


Ons HockeyDirect team helpt je graag bij het kiezen van de beschermingsartikel die past bij jouw wensen. We hockeyen zelf met veel plezier, dus we weten precies waar je tegen aan loopt bij het maken van een keuze. HockeyDirect heeft een ruim aanbod beschermingsartikelen van alle grote merken. Binnen deze merken worden verschillende series aangeboden.

Onderstaand vind je informatie over onze huidige collectie.

Hoe maak ik een bitje op maat voor mijn mond?
Bitjes zijn verplicht op de hockeyvelden en beschermen jouw gebit tegen klappen. Verstandig dus om een bitje te dragen tijdens de training en wedstrijd. Ons assortiment van bitjes bestaat uit verschillende kleuren en vormen, maar ook verschillende prijsklassen. Voor AB-jeugd en senioren raden wij een steviger bitje omdat het spel meestal sneller gaat en de bal harder kan aankomen. Dit zijn bitjes uit een iets hogere prijsklasse. Toch adviseren wij om niet te besparen op een bitje.
 
Let op: het op maat maken van je bitje gaat met kokend heet water. Wij adviseren om dit altijd door een ouder te laten doen. Lees daarnaast altijd de bijgeleverde gebruiksaanwijzing.
 
Benodigheden: één bitje, een steelpan (of een schaaltje) kokend heet water, een schaaltje ijskoud water, een theedoek en eventueel een schaar.

  1. 1. Misschien moet je de uiteinden afknippen zodat de gebitsbeschermer beter in je mond past en niet irriteert achterin je mond. Doe hem in voordat je hem op maat maakt, en knip de uiteinden een beetje af als dat nodig is. Als hij aan de achterkant van je mond ergens in je wang prikt, of als je er door moet kokhalzen, knip er dan een klein stukje af.

  2. 2. Dompel het bitje onder in kokend heet water voor ongeveer 30 seconden. Let op: de tijd van onderdompeling kan per bitje verschillen.

  3. 3. Haal het bitje uit het hete water en dep deze droog met de theedoek. Neem daarna het bitje in de mond, als het goed is, moet deze niet te pijnlijk heet zijn. Duw het bitje goed tegen de boventanden aan. Zet je tanden eens goed op elkaar zodat het bitje de vorm van je tanden aanneemt. Let op: kauw niet op het bitje. Na 15 à 20 seconden neem je het bitje uit de mond.

  4. 4. Leg nu het bitje in het koude water. Laat deze daar 60 seconden in liggen. Probeer daarna of het bitje past en prettig in de mond zit. Als deze bij de uiteinden niet lekker zit, kan je ervoor kiezen om een stukje af te knippen. Als het bitje helemaal niet lekker zit, kun je de bovenstaande stappen opnieuw uitvoeren.

  5. 5. Veel plezier met je nieuwe bitje!


Heb je nog vragen over bitje uit ons assortiment? Neem gerust contact op met onze klantenservice via [email protected] of 0252-200014!
Waar moet ik op letten bij het kiezen van scheenbeschermers?
Scheenbeschermers zijn net als bitjes verplicht op de hockeyvelden en beschermen jouw schenen tegen klappen van een bal of stick. Verstandig dus om een scheenbeschermers te dragen tijdens de training en wedstrijd. Ons assortiment van scheenbeschermers bestaat uit verschillende kleuren en vormen, maar ook verschillende prijsklassen.
 
Tips van HockeyDirect

  • 1. Koop scheenbeschermers die precies passen. Dus niet scheenbeschermers 'op de groei.' Als deze te groot of te klein zijn, kunnen deze schuren en/of te weinig bescherming bieden.

  • 2. Scheenbeschermers met een sok wordt aangeraden voor de jongste jeugd. Deze blijven namelijk iets beter op hun plek zitten dan beschermers zonder sok. Vanaf de AB-jeugd en ouder kan de beslissing worden gemaakt om voor scheenbeschermers te kiezen die geen sok bevatten.

  • 3. Controleer bij het passen van je nieuwe scheenbeschermers of deze goed blijven zitten. Gebruik daarbij ook altijd je hockeysokken en hockeyschoenen. Zitten de beschermers niet lekker of klopt de maat niet? Dan kan je deze altijd retourneren!
Wat zijn de verschillen tussen de protectiehandschoenen?
Het dragen van een protectiehandschoen is een optioneel beschermingsonderdeel. Toch vinden veel hockeyers het prettig om een protectiehandschoen te dragen tijdens trainingen en wedstrijden. Deze handschoen wordt meestal om de linkerhand gedragen, omdat deze vaak over de grond schuurt en een grotere kans heeft om door een bal geraakt te worden.
 
Ben je opzoek naar een indoor protectiehandschoen? Alle protectiehandschoenen die voor zowel op het veld als in de zaal kunnen worden gebruikt, bevatten 'indoor' in de artikelnaam.
 
Protectiehandschoenen zijn te verkrijgen in verschillende maten, kleuren, merken en vormen. Bij elke protectiehandschoen vindt u een maattabel zodat u weet welke maat geschikt is voor uw hand. Toch kunnen er grote verschillen zitten tussen de handschoenen. Zie de verschillen opgesomd hieronder.

  • Hele of halve vingers - In ons assortiment bevinden zich protectiehandschoenen waarbij de hele vingers bedekt zijn, en handschoenen waarbij de halve vingers bedekt zijn. Het verschil is dat met halve vingers (meestal) de grip op de stick iets beter is, terwijl je vingers minder goed beschermd zijn. Dit kan een afweging zijn om enerzijds te kiezen voor hele of halve vingers. Let op: zoek je een indoor handschoen? Kies dan altijd voor hele vingers!

  • Open of gesloten palm - Er zijn protectiehandschoenen die een open palm bevatten. Dit houdt in dat de handschoen aan de binnenkant open is zodat de handpalm een natuurlijke grip op de stick heeft. Echter vinden sommige hockeyers het juist prettig om met gesloten palm een stick vast te houden. De keuze hiervoor is geheel persoonlijk.

  • Open of gesloten duim - Sommige handschoenen beschermen alle vingers, behalve de duim. Dit noemen we een open duim. Hiervoor geldt hetzelfde als bij hele of halve vingers: met een open duim heb je meer een natuurlijke grip op de stick, terwijl je duim niet beschermd wordt. Let op: zoek je een indoor handschoen? Kies dan altijd voor een gesloten duim!
Heeft u vragen over een protectiehandschoen uit ons assortiment? Neem dan contact op met onze klantenservice via: [email protected] of 0252-200014.
Waarvoor dient een corner masker?
Corner maskers worden gedragen door veldspelers tijdens het verdedigen van een strafcorner. De corner masker beschermt de lijnstopper tegen invliegende hockeyballen.
 
Gezichtsmaskers zijn gemaakt van gehard PVC aan de buitenkant. Aan de binnenkant zijn de maskers veelal voorzien van een dikke laag foam voor extra draagcomfort. Dankzij de verstelbare banden aan de achterzijde, kan je het masker precies voor jouw hoofd afstellen.