Hulp nodig bij het kiezen van een grip?


Hockeydirect is als hockeyspecialist continue bezig met het selecteren van de beste grips. Op deze manier kunnen wij jou een zo breed mogelijk en zorgvuldig samengesteld assortiment bieden. Daarbij zijn het goede contact met onze leveranciers en de materiaalkennis van onze eigen specialisten erg belangrijk. Ons HockeyDirect team helpt je graag bij het kiezen van de grip die past bij jouw wensen. We hockeyen zelf met veel plezier, dus we weten precies waar je tegen aan loopt bij het maken van een keuze. HockeyDirect heeft een ruim aanbod basisgrips en zeempjes van alle grote merken.

Wat is een basisgrip?

Een basisgrip is een grip die standaard om de hockeystick heen zit. Als je een nieuwe basisgrip aanschaft, kan je ervoor kiezen je oude basisgrip eraf te halen. Als je meer demping en een dikkere grip wilt, dan kan je ervoor kiezen om de nieuwe basisgrip over de huidige basisgrip aan te leggen.

Een basisgrip bestaat uit ander materiaal dan een zeempje. Een basisgrip bestaat uit PU-materiaal wat iets wegheeft van rubber. Vind je het fijn om de klappen met je stick extra te dempen? Kies dan voor een (dubbele) basisgrip. De basisgrips zijn te verkrijgen in verschillende kleuren van verschillende merken.

Wat is een zeempje?
Een zeempje, ook wel overgrip genoemd, is een grip die optioneel om de hockeystick gedaan kan worden. Een zeempje wordt altijd aangebracht over de huidige basisgrip, want anders wordt de grip te dun en voel je als hockeyer te veel trillingen. Een zeempje is erg populair bij de gemiddelde hockeyer.


De badstof voelt zacht aan en verhoogt de grip op de stick. Een zeempje krijgt zelfs meer grip als deze licht vochtig is. Daarom wordt een zeempje vaak gebruikt door spelers die vaak op een waterveld trainen of hun wedstrijden spelen. De zeempjes zijn te verkrijgen in verschillende kleuren van verschillende merken.

Wat is protectietape?
Protectietape, ook wel cloth tape genoemd, is tape dat wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Protectietape wordt gebruikt om een grip aan de onder- en/of bovenkant van de stick vast te zetten. Daarnaast wordt het tape gebruikt om de stick te beschermen en meer grip te krijgen aan de bal.


Sommige hockeyers kiezen ervoor om protectietape aan te brengen op de platte kant net boven de krul. Hierdoor schiet de bal niet direct van de stick af tijdens een aanname en beschermt de buitenste laag van een stick.

Hoe breng ik een grip aan op mijn stick?

Een hockeygrip aanbrengen is niet lastig, maar het is wel belangrijk dat je het goed doet. Je wilt niet dat je zeempje of basisgrip er na één training weer van af valt.

 

Er zijn drie belangrijke tips om te onthouden bij het omleggen van een grip: begin bovenin, houd je duim op de grip als je naar beneden werkt en houd de spanning van de grip hoog.

 

Benodigheden: één grip (basisgrip of zeempje), protectietape en een schaar.

 

  1.  1. Begin bovenin en zorg voor een goede overlap van de grip, zodat je geen losse uiteinden krijgt.

 

  1.  2. Houd met je ene hand de stick vast met je duim op de grip en met je andere  hand rol je de grip omlaag.

 

  1.   3. Zorg er steeds voor dat je ongeveer een halve centimeter overlap hebt. Houd daarnaast de grip strak. Werk zo naar beneden toe.

 

  1.  4. Rol helemaal door totdat de grip op is, of totdat je wilt stoppen. Het overtollige gedeelte van de grip kan je dubbel oprollen of afknippen.

 

  1.  5. Vergeet niet om je duim constant de grip strak te houden. Gebruik daarna de tape om de grip onder vast te zetten. Zorg er hierbij voor dat de tape voor 50% op de stick zit en 50% op de grip.

 

 1. 6. Veel plezier met je nieuwe grip!